domingo, 24 de febrero de 2013

ESCAPADA A MÁLAGA

Màlaga, capital de la Costa del Sol, també mereix ser visitada, en aquest post us explicaré que cal veure en la Màlaga alternativa. Les coses que no us podeu perdre i que no surten moltes vegades a les guies turístiques. Us faré cinc cèntims del que a mí em va impressionar durant un curt cap de setmana.

Málaga, capital de la Costa del Sol, también merece ser visitada, en este post os explicaré que se ha de ver en la Málaga alternativa. Las cosas que no os podéis perder y que aparecen muchas veces en las guías turísticas. Os haré una relación de lo que a mí me impresionó durante un corto fin de semana.


Evidentment no podem deixar de visitar el seu atractiu cultural, destaquem:

1. Un passeig per l'interior de l'Alcazaba, fortalesa àrab de la península
2. El castell de Gibralfaro en el cim de la muntanya del mateix nom
3. Aprofitar les hores de Misa per entrar a la catedral de Santa Maria de l'Encarnació
4. Al costat del carrer Alcazabilla i l'Alcazaba trobem el Teatre romà
5. Visita guiada al Museu Picasso
6. El centre comercial de la ciutat es concentra en el carrer Larios

Evidentemente no podemos dejar de visitar su atractivo cultural, destacamos:

1. Un paseo por el interior de la Alcazaba, fortaleza árabe de la península
2. El castillo de Gibralfaro en la cima de la montaña del mismo nombre
3. Aprovechar las horas de Misa para entra en la catedral de Santa Maria de la Encarnación
4. Al lado de la calle Alcazabilla y la Alcazaba encontramos el Teatro romano
5. Visita guiada al Museo Picasso
6. El centro comercial de la ciudad se concentra en la calle Larios


 Si hagués de destacar un lloc en el que vaig disfrutar... i molt, aquest sense dubte va ser el Mercat d'Atarazanas (Drassanes). Fins a la segona meitat del segle XIX aquest solar estava ocupat per les restes de l'antiga edificació promoguda per els reis de Granada Yusuf I i el seu fill Muhammad V durant el segle XIV. En les Drassanes de Màlaga es van fabricar els vaixells amb els que el regne nazarí va comerciar amb els principals ports de la Mediterrània. De la fàbrica antiga només resta la porta principal, oberta a un arc de ferradura apuntat emmarcat per un doble arrabà. Va passar per diferent usos per acabar sent un mercat de proveïments.
 
Si tuviera que destacar un lugar en el que disfruté...y mucho, este fue sin duda el Mercado de Atarazanas. Hasta la segunda mitad del siglo XIX este solar estaba ocupado por los restos de la antigua edificación promovida por los reyes de Granada Yusuf I y su hijo Muhammad V durante el siglo XIV. En las Atarazanas de Málaga se fabricaron los navíos con los que el reino nazarí comerció en los principales puertos del Mediterráneo. De la antigua fábrica solo queda la puerta principal, abierta a un arco de herradura apuntado enmarcado por un doble alfiz. Pasó por diferentes usos para acabar siendo un mercado de abastos.


FAÇANA PRINCIPAL MERCAT D'ATARAZANAS
FACHADA PRINCIPAL DEL MERCADO DE ATARAZANAS
DETALL DE L'INTERIOR DEL MERCATDETALLE DEL INTERIOR DEL MERCADOTotes les parades estaven molt ben ordenades, però el que era fantàstic eren els preus dels aliments. Una veritable explossió de color.  Llàstima que en avió no m'ho podia endur perquè sinó hagués fet la compra de la setmana.

Todas las paradas estaban muy bien ordenadas, pero lo que era fantástico eran los precios de los alimentos. Una verdadera explosión de color. Lástima que en el avión no lo podía llevar, sino hubiera hecho la compra de la semana.

PEIXETERIA RUINA-PESCADERIA RUINA
 

PEIX I MARISC DESIRE I PAOLA-PESCADOS Y MARISCOS DESIRÉ Y PAOLA

FRUITERIA ERNEST- FRUTERIA ERNESTO

Però què seria de qualsevol ciutat andalusa sense les seves tapes. Val la pena demanar a una persona autòctona que et recomani quins llocs estan bé per tapejar. Jo li he d'agrair tot l'esforç a la meva amiga Isabel, que està casada amb un malagueny de la població de Campillos, i que es va preocupar de fer-me aquesta llista per degustar bones tapes amb una bona copa de ví o una clarita ben fresca.

  • Lo Güeno, en Marín García, 9. A destacar els calls a l'andalusa, els ibèrics i els xampinyons farcits
  • El Pimpi, Granada, 68. És un local molt turístic decorat amb anuncis de fira antics, cartells taurins i bótes de ví signades per personatges famosos. No deixis de tastar els sus "montaditos" i els ibèrics
  • La campana, Granada 35. Per seure en una barra, està sempre ple. Imprescindible els musclos tigre, l'esberginia amb mel i les vieires a les que ens va convidar l'Israel, un malagueny al que vàrem conéixer en aquell local.
  • Bodegues Quitapenes, Marín Garcia 4. Les gambetes i el popet boníssims.

Pero qué sería de cualquier ciudad andaluza sin sus tapas. Vale la pena consultar a una persona autóctona que te recomiende qué lugares están bien para tapear. Yo le he de agradecer todo el esfuerzo a mi amiga Isabel, que está casada con un malagueño de la población de Campillos, y que se preocupó de hacerme esta lista para degustar buenas tapas con una buena copa de vino y una clarita bien fresca.

  • Lo Güeno, en Marín García 9. A destacar los callos a la andaluza, los ibéricos y los champiñones rellenos
  • El Pimpi, Granada, 68. Es un local muy turístico decorado con anuncios de feria antigüos, carteles taurinos y toneles de vino firmados por personajes famosos. No dejes de probar sus "montaditos" y los ibéricos
  • La campana, Granada 35. Para sentarse en la barra, está siempre lleno. Imprescindible los mejillones tigre, la berenjena con miel y las vieiras a las que nos invitó Israel, un malagueño al que conocimos en este local.
  •  Bodegas Quitapenas, Marín García 4. Las gambitas y el pulpito buenísimos 

Una picada d'ullet a la Cristina (una altra bruixa i princesa) que passa molts estius a Màlaga i a la Isabel.
Un guiño para Cristina (otra bruja y princesa) que pasa muchos veranos en Málaga y a Isabel.