jueves, 14 de febrero de 2013

DECORACIÓ DE GALETES / DECORACIÓN DE GALLETAS



Sóc conscient que aquest post fa molt temps que l’havia d’haver penjat, sobretot per la temàtica de què tracta, però el temps vola i els dies passen…
Doncs bé, en aquesta ocasió totes les bruixes varem anar a fer un curs de decoració de galetes de Nadal. La bruixa Cristina té una companya que es diu Vane que ens fa ver la classe casolana, i ens va ensenyar molts trucs i casos pràctics. Les galetes van quedar divertides ja que la Vane tenia molts estris i material, però si més no, vàrem passar una estona plena de rialles i bon ambient.

Us explicaré algunes cosetes...

Soy consciente que os debia este post desde hace mucho tiempo, sobre todo por la temática que tiene, peró ya sabeis que el tiempo vuela y los dias pasan...
Bien, en esta ocasión, todas la brujas fuimos a hacer un curso casero de decoración de galletas de Navidad a casa de Vane, una amiga de la bruja Cristina. Las galletas quedaron superdivertidas, puesto que Vane tenia muchos utensilios y material, pero lo más importante es que tuvimos una tarde llena de risas y buen ambiente. 

Os explicaré algunos truquillos...




GLASSA. GLASA
Primer de tot es prepara la glassa real. En realitat es fa barrejant ous, sucre i una mica de vinagre i es bat durant molta estona, com si féssim merengue. Però també hi ha l’alternativa d’utilitzar Royal Icing (FUNCAKES). És un preparat on sols cal afegir aigua. Si volem la glassa més líquida, doncs evidentment li posarem més aigua. La glassa més líquida s’utilitza per farcir i la més sòlida per fer dibuixos en superficie. 

Primero se prepara la glasa real. Realmente ésta se hace mezclando huevos, azucar y unas gotas de vinagre y se bate todo enérgicamente como si fuera un merengue. Pero hay una alternativa a todo esto, se trata de utilizar Royal Icing (FUNCAKES). És un preparado dónde sólo és necesario incorporar agua en función de quere la glasa más o menos líquida. La más líquida se utiliza para rellenos y la sólida para dibujos en superfície.
 

Aquesta glassa la posarem en diferents vols per afegir el colorant que més ens agradi. Com la temàtica era Nadal, varem posar el verd, vermell i blau. Els colorants de la casa WILTON estan molt bé però per obtenir els verds i vermells de Nadal, millor utilitzar la casa SUGARFLAIR i els colors Christmas i Hollygreen. Tingueu en compte que la glassa de colors vermells i negres intensos, són difícils d’aconseguir.

El preparado lo pondremos en diferentes recipientes para poder añadir luego el colorante que mas nos guste. Como el tema que nos ocupa és la Navidad, hemos utilizado colorantes rojo, verde y azul. Los colorantes de la casa WILTON estan muy bien, pero para los verdes y rojos típicos de Navidad, mejor utilizar la casa SUGARFLAIR, concretamente los colores Christmas y Hollygreen.  Tened en cuenta que los colores intensos con glassa són difíciles de conseguir. 





Per posar el colorant, ens servirem d’uns escuradents que sucarem al colorant i remenarem a la glassa. Aixi:

Para poner el colorante, utilizaremos un palillo y mezclaremos con la glasa. Así: 




A continuació hem de preparar les mànegues que utilitzarem per guarnir. Doblegarem la mànega per la part de dalt per poder omplir-la millor,

A cotinuación tenemos que preparar las mangas pasteleras que utilizaremos para decorar. Para ello doblamos la manga por la parte superior para facilitar su llenado, 




Tot seguit posarem la glassa dins les mànegues, i retallarem la punta de diferents formes depenent del tipus de dibuix que volem que surti reflectit.

A continuación llenamos las mangas con la glasa y cortamos la punta de diferentes formas en función del tipo de dibujo que queremos que salga. 





I aquí va un altre truc casolà. Podem posar un clip d’aquells de tancar bosses de menjar que queden obertes, per facilitar que la glassa no surti cap a dalt de la mànega. 

Y aquí otro truco. Ponemos una pinza de aquellas que se utilizan en bolsas abiertas para evitar que se humedezcan. Así facilitaremos el manejo de la glasa y que ésta no salga por arriba.





FONDANT. FONDANT
Aquest material bé a ser una pastelina que podrem moldejar i donar-li color. De la mateixa manera que passa amb la glassa, els colors vermell i negre o altres intensos, millor comprar el fondant ja tenyit d’aquest color i no tenyir-lo com farem a continuació. Això és degut a que novament els colors intensos no es tenyeixen bé.
Hem utilitzat la fondant de la casa CREDIPASTE COLOR. Aquesta vegada era color blanc que la Vane s’ha entretingut a colorejar. 

Este material es como una pastelina que podemos moldear y dalre color. De la misma manera que con la glasa, cuando queremos colores intensos como rojo o negro, mejor comprar el fondant ya teñido. Esto es devido a que los colores intensos no tiñen bien. 

Hemos utilizado el fondant de la casa CREDIPASTE COLOR. La base era el color blanco, pero Vane se entretuvo a colorearla.



Important: el fondant es pot guardar en una bossa de plàstic, ben tapat i fora de la nevera, durant un quant temps. 

Importante: el fondant  puede guardarse en una bolsa de plástico, bien tapado y fuera de la nevera durante cierto tiempo.



PREPARACIÓ. PREPARACIÓN

Hi ha molts tipus de motlles. A alguns d’ells se’ls ha de posar mantega vegetal per facilitar que el fondant no s’enganxi i surti millor.  La mantega utilitzada és de la casa GRISCO, i els motlles on la farem servir, són els de colors. 

Hay muchos tipos de moldes. Algunos de ellos es necesario que se les unte de mantequilla vegetal para evitar que el fondant quede pegado al molde. Nosotras hemos utilizado la GRISCO. los moldes que hemos untado con esta mantequilla son los de colores. 




Quan volguem estirar el fondant, ho farem emb un corró especial per a aquest producte o bé algún corró que sigui de vidre o metàl.lic, mai de fusta. 

Para estirar el fondant, utilizamos un rodillo especial para este producto o bien algún rodillo que sea de vídrio o metálico, nunca de madera.

  


Sobre la superficie on volem estirar el fondant, posem una mica de MAIZENA per evitar que el fondant s’enganxi a la taula o al corró. Mai girarem el fondant perquè la part de baix queda més imperfecta.
Una vegada tinguem el fondant fora del motlle, amb l’ajuda d’un pinzell sec, treurem la Maizena que hagi pogut quedar.
Sempre que volguem enganxar fondant a la galeta o a un altre fondant, mullarem el fondant amb un pinzell amb aigua. 

Sobre la superfície donde queremos estirar el fondant, pondremos un poco de MAIZENA para evitar que el fondant se pegue. Nunca giraremos el fondant, puesto que la parte inferior es la que queda más imperfecta. 
Una vez esté el dibujo fuera del molde, con un pincel seco quitamos la Maizena que haya podido quedar. 
Siempre que queramos pegar fondant a la galleta o a otro fondant, nos ayudaremos de un pincel mojado con agua. 



I ja està… ara ja toca anar posant imaginació...

Y ya está.. Ahora toca ponerle un poco de imaginación... 

 

 






Però, on comprem tots aquests productes? Si bé actualment hi ha moltíssimes botigues dedicades a vendre aquests productes i gadgets per guarnir, la Vane ens va recomenar dues webs  per comprar per Internet: “megasilvita.com” i “marialunarillos.com”.

Pero ¿dónde compramos todo esto? Es cierto que actualmente existen muchos sitios donde ocmprar utensilios, glasa, colorantes,.. Vane nos recomendó dos webs para poder comprar por Internet, son: "megasilvita.com" i "marialunarillos.com".


I de moment res més, des d’aquest blog vull donar les gràcies a la Vane per acollir-nos a casa seva i donar-nos aquest curs accelerat per a bruixes sense temps per perdre.  

Aquí teniu una foto del gran dia!  ... amb totes les bruixes juntes!


De momento nada mas, desde este blog quiero dar las grácias a Vane por recibirnos en su casa i darnos este curso acelerado para brujas que no tienen tiempo que perder.
Y aquí una foto del gran dia,  ..¡ con todas las brujas jutnas!





No hay comentarios:

Publicar un comentario